Prajitura ''Pacatul Dulce"

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 14026 vizualizari

 

Pacatoasa rau, ca trebuie sa ai rabdare cat cuprinde. Cred ca a patra oara cand o execut...prea migaloasa, da' buna rau... Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline cu zahar
  • 10 linguri pline cu nuca
  • 2 linguri amidon
  • Crema
  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 220 g zahar
  • 250 g unt 80% grasime
  • Jeleu
  • 200 g visine
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 10 g gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pt.frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Pacatul Dulce":

Foi:

Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa intredeschisa. Blatul trebuie sa se usuce. Se coace cca 45 minute. Se lasa la racit si apoi se scoate hartia de copt. La fel se procedeaza si cu foaia a doua.

Crema

400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun la fiert. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe se toarna amidonul si se amesteca incontinuu sa nu faca cocolase. Se da dupa foc si se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Lasam sa se racoreasca putin si incorporam untul. Lasam la racit, acoperind cu o folie sa nu capete crusta.

Jeleul

Visinele cu apa si zaharul se dau in clocot (visinile se pot lasa intregi sau se pot zdrobi). Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se toarna peste visine, amestecand pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si cand se mai racoreste jeleul omogenizam si gelatina.

Glazura

Ciocalata cu smantana pe baie de abur pana se topeste

Asamblare

Foaie de bezea, crema jumatate din ea, jeleu un pic caldut, se lasa sa se raceasca, apoi jumatatea cealalta de crema si foaia a doua de bezea. Se toarna glazura alba .

La final am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Pacatul Dulce"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"